Funderingar

Jag har funderat en del. Som vanligt handlar mina funderungar om barn, kanske inte bara om Neo utan barn i största allmänhet.
Eller egentligen kanske det handlar om en själv som förälder..

Låt mig komma till saken.
Man tjatar nog aningen för mycket på sitt/sina barn. Och de flesta gångerna är det nog inte ens befogat.

För att ta ett exempel. Läggdax!
Man går och lägger barnet, går sedan och gör något annat, barnet vill inte somna utan grejar med allt annat än att ligga ner. Man går dit och säger nånting i stil med, "-du måste sova nu" ...
Det är just den grejen, självklart så lägger sig inte barnet ner och sover bara för att Du vill det.

Det finns ju x antal exempel på det här..

Just i den där situationen så brukar jag sätta mig med Neo låta han greja med sitt, bara vi är kvar uppe på hans rum. Han "läser" en bok eller så sjunger vi lite. Och till slut känner han själv att han är trött och lägger sig ner i sängen för att tillslut somna.

Just den där jäktande, lite påstressande attityden fungerar inte. Barn är ju en helt egen individ som har egna känslor och viljor så det är klart att dom drar i handbromsen och tvärvägrar då någon annan försöker få dom till någon dom inte vill.

Självklar menar jag inte att barn ska få helt lösa tyglar och göra som dom vill. Jag menar bara att man få låta allt ta den tid det tar så slipper man nog en hel del konflikter.

Nu tycker nog en del av er att jag tror att jag vet bäst och bla bla bla men det är absolut inte så det var menat. Det var ju bara lite funderingar :)

Har jag fel?

Ha en Bra dag :)


Kommentarer
Postat av: Biggan

Du är så klok min lilla gumma. Du har ju så rätt i det du säger att ger man bara lite av sin tid till barnen och stannar upp lite grann så har man igen det sen/många kramar från en stolt mamma

2009-11-24 @ 15:27:09
Postat av: Eda

ja ja tycker att du har rätt..tid är väl de minsta man kan ge sitt barn..nu har jag ju inga barn själv men jag tar ju hand om alla andras barn, å märker ju självklart att om man ger barnen mer tid så fixar dom väldigt mycket själv..så tummen upp gumman.saknar er jättemycket

2009-11-24 @ 20:12:58
URL: http://edah.webblogg.se/
Postat av: Elin

Tycker du har helt rätt. Märker det så väl på Signe oxå. Är man stressad och vill att hon ska somna snabbt så tar det dubbelt så lång tid som det brukar. Tror barn känner av ens sinnes stämmning direkt. Kloka små varelser. Försöker tänka på att tagga ner och ta det lugnt, men det är ju inte alltid lätt tyvär :-)

Ha det gott och hälsa familjen.

Kram

2009-11-24 @ 20:28:00
URL: http://www.skrotan-elin.blogspot.se
Postat av: Annis

Jag håller med:) kraam

2009-11-26 @ 19:31:25
Postat av: Sofie

Jag håller med dig,har inga egna barn ifs men tror absolut att du har rätt!

2009-11-26 @ 20:17:33
URL: http://sgradin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0