Kort men bra.

Vilken skön dag och vilket underbart väder sen!
Det var ett typiskt fjällväder, det enda som saknades var en stugvägg att luta sig mot och en smirnoff ice att smutta på, fy fan vad jävla fint det hade varit!

Nåja, jag och Neo gjorde det bästa av det hela trots att vi inte hade någon fjällstuga.
Vi tog med både snowracer och madrass och begav oss till pulkabacken. Där blev vi kvar i tre och en halv timme. Underbaaaaaart!!

Morgondagen bjuder på jobb, det tycker vi om :-)

Tack för mig, hej!


Veckohandla, hej Svenssonliv.

Nä, men så där då. Ännu en helg har traskat förbi, helt smärtfritt även denna gång. I alla fall för min egen del, K där emot har hållt i huvudet större delen av dagen, aj aj aj ;-)

Imorgon är det måndag, ledig dag men med en hel del måsten likt förbannat, det är väl typiskt va :-)
Tidigare ikväll var jag iväg och veckohandlade inför veckan, mycket bra framförhållning. Det innebär att vi imorgon får ungefär 2 timmar över till annat, är det inte fördjävla bra så säg.

Apropå veckohandling, Veckohandlar ni? I så fall för hur mycke? Vi är 3 stycken i familjen och handlar mat för 1000 kr/veckan, ibland lite mer beroende på om vi planerat in något speciellt. Men oftast håller vi oss runt 1000-lappen. Skulle vara intressant och veta hur ni gör, kanske har ni några goda råd eller smarta tips ni känner att ni vill dela med er?:-)

Nu film, sen sova!
Over and out ;-)


Pluffsighet i all sin glans?!

Jag och lille herr Rahmqvist kör en mysmorgon i soffan idag. <3

Gårdagen spenderade vi hos Casper med familj.
Trevlig kväll, sen dock men mycket trevlig. Och god mat fick vi också och tårta.. det var en sån där tryck-bara-i-dig-onyttiga-saker-kväll. Man får ha sådana, men kanske inte så ofta?(:

Nåja, back to basics, idag ska tvättas, kanske drar vi upp på hockeyplanen en sväng? Vem vet.

Puss och hej!


Puppylove!

En Indian satt och pratade med sitt barnbarn.
Han sa '' -I varje människa bor det två vargar som slåss.
Den ene är ond. Det är ilska, fruktan, missunnsamhet, avundsjuka, sorg, arrogans, självömkan, lögn, överlägsenhet och egoism.
Den andra är god. Det är glädje, kärlek, hopp, lugn, ödmjukhet, välvilja, empati, sanning och tillit.
'' -Vilken varg vinner?'', frågar barnbarnet.
'' -Den du matar'', svarar den gamle mannen.

.……………………………………………..

Neo var så gullig ikväll när han skulle göra kväll. Han berättade att en tjej på dagis alltid ropade på honom och ville att han skulle komma. Då sa jag att hon kanske är förtjust i honom. Till svar fick jag: Nä mamma, när man är förtjust då får man snorkusar i näsan!
Haha, sötgöte blandade ihop förtjust med förkyld. Mitt älskade älskade lilla hjärta!<3


Neo skriver Neo

Grabben som kan, kanske hur duktig som helst! <3


Höger fot känns större än vänster?!

Ja, va' är det för könst. Har lyckats få denna dag att passera smärtfritt även den.
Var tänkt att jag skulle städa idag på eftermiddagen men skippade det och bakade bullar istället, lite mer uppskattat av herrn som har öronen ca 1 meter från marken om man säger :-)

Imorgonkväll intar jag och klädbrudarna Kungsgatan 1. Två födelsedagar är på intåg och det måste firas, det är nog första gången vi gör någon då alla är med. Alltid någon som fått förhinder, men inte denna gång, yeheejj!!:-)

Jag längtar, jag längtar så in i bomben faktist till den 13e februari. Det är nämligen så att yrvädret från Jämtland kommer på besök, ni vet hon som säger ö lite som y, så där man gör i Östersund, trots att hon är en utböling ;-) skitsamma! MIN SYSTER KOMMER OCH JAG LÄNGTAR SÅ IN I HELSKOTTA!! :-D
Det kommer bli så bra <3

Nä detta går ej, nu går ögonen i kors!
Sov gott kära vänner.




Mom

Ligger i sängen och tänker på helgen som precis susade förbi. Det har varit en bra helg, en förbannat bra helg om man får säga så. Jag har jobbat och Neo har lärt sig åka skridskor. Fick ett mms då jag satt på lunch i lördags med en bild på Neo då han åker skridskor själv. Det värmer liksom i mamma hjärtat en sån gång. Man blir stolt. Och ännu mer stolt då jag så senr som i fredagskväll åkte skridskor med han och vet hur in i helsike förbannad han blev på skridskorna som var för hala. Skam den som ger sig, så heter det visst.

Imorgon är det måndag enda veckodagen jag vill kunna trolla med knäna. Jo, ni förstår att det är då det ska städas efter helgen som varit, det ska göras matlista för veckan som kommer och det ska veckohandlas , samtidigt ska sonen, som knappt hunnit varva ner efter helgen, underhållas. Inte nog med det så går hela, då menar jag hela förmiddagen åt till möte med start 06.30.
I och för sig så har jag det hellre så än att inte ha något att göra alls.

Nä, nu ska här sovas!
Tack för mig.


Tjolahopp!

Jag tänkte inte träna idag, tänkte ta en sån där vilodag som det så fint heter. Nu på kvällskvisten fick jag lite dåligt samvete, just för att jag inte tränat.
Gymmet stönger 20.00 så dit var set ingen mening att gå och ute är det kallt och mörkt, bara tråkigt liksom. Nä istället drog jag igång Organic crosstraining med Blossom Tainton. Vad i helsingland är hon för dunderbrutta egentligen?
-''Det ser inte så jobbigt ut om man kollar på hon'', sa Kicken och syftade på Blossom som flinade sig igenom övning efter övning. Medan jag kämpade med att stå upp, rödare i fejset än en övermogen tomat redo att sprängas! Kan i alla fall somna med gott samvete.

Jag och Neo var och fikade med fina Emelie idag. Passade på att ta en promenad i det kanon fina vädret. Allt gick som på en dans tills vi skulle åka hem, Neo bröt ihop, han skulle ju vara kvar hos Emelie! Och där stog jag, för stunden världens sämsta mamma, i vägen för den lille herrns planer att umgås ett tag till med både Emelie och Tyson. Som tur var gick det över rätt fort. Neo började nämligen skratta hysteriskt då Tyson, som är Emelies hund, skulle hoppa upp i fönstret och ''vinka'' men istället river ner blommorna. Det var skitkul!

Väl hemma var det bara att snöra på sig skrillorna och dra iväg till ishockeyplanen. Det är bra mycket jobbigare än man tror, man får i alla fall mer ont i fossingarna än man tror! Men vi gjorde några tappra försök :-)

Nu ska ja sova, jobb imorgon!


Hej hej hallå dagboken :)

Vi var på jobbet idag och köpte lite grejer. Såna där bra-att-ha-grejer. Eftersom att neo redan har skridskor så köpte vi ett par till mig och ett par till Kicken så vi också kan åka. Två stycken hockeyklubbor, jag får vara domare. Tejp och puckar. Så nu är det bara att köra. LÅT LÄDREN RYKA!! Haha..

Medan dom slipade våra skridskor passade vi på att kika in lite snowboards och sånt. Smög även in backstage i verkstan, två tummar upp från Neos sida, han älskar konstiga maskiner och där inne finns några stycken :-)

Nä, nu ska jag vila mina geniknölar för imorgon blir det fika med Neo och finfina Emelie tätt följt av en jävla massa skridskoåkning. Tack och hej min vän!




Skulle vara dumt att kalla mig för isprinsessa!

Hör och häpna vänner. Idag tog jag med mig min allt mer hängande röv, ursäkta uttrycket om någon skulle vara känslig, på gymmet och köpte mig ett gymkort. Detta innebär att de dagar jag absolut inte kan springa så kan jag gå ca 100 meter bort och träna på gymmet istället :-) clever girl!

Nu ikväll gick vi iväg till hockeyplanen för att kolla om det fanns någon is, mycket riktigt, det fanns is, med en hel hög av hockeyspelare på. Skippade åkningen och satsar istället på morgondagen.

Neo är grym för att vara 3 år, jag är totalt värdelös för att vara 25. Jäklar, här ska åkas! Hoppas dom har såna där orangea koner, för min skull tänkte jag. Så kanske lädren på mina skridskor får vila, man kan säga som så att jag är väldigt duktig på att åka på hela skridskon, HELA!

Med det tackar jag för mig. Sov gott kära vänner!


Inga ursäkter, what so ever :-)

Känslan av att sätta sig ner med en kopp kaffe efter att ha ägnat hela förmiddagen åt att städa lägenheten, den är liksom.. ja vad ska man säga, befriande? Underbar? äh va fan, det var väl inte så noga. Jag får ett slags inre lugn iaf. Jag älskar att ha det städat, blir lite stressad när jag vet att det är ostädat. Lätt störning, kalla det vad ni vill men det är ingen som far illa av det iaf :-) Införskaffade mig broddar till löparskorna igår, då finns det inga undanflykter längre. Ett plus är att det inte ser fördjävligt ut med broddarna på heller. Spelar nästan ingen roll vilket väder det är, jag kommer hädanefter inte ha några ursäkter att dra till med för att inte springa. Och nu då det är out in the air så är det kört på riktigt! Way to go AK :-)


Men vilket humör, fröken Nylund!

Livet i en lägenhet, kort och gott, det suger!
Det spelar ingen roll hur mycket man fixar och grejar, lägenhetskänslan skiner fortfarande igenom. Bara vetskapen om att paret mittemot har en likadan lägenhet fast spegelvänd får mig att rysa. Den mystiska tanten en trappa upp har en precis likadan lägenhet fast med ett rum mindre, it freaks me out! Vi har ett varsitt fack i ett stort betongblock, typ!
Pricken över i:et, eller grädden på moset är ändå på kvällarna då man ligger och ska sova, då ska herrn här ovanför springa på toa stup i kvarten, det skiter väl jag i, eller jag hade gjort de OM DET INTE LÄT SOM ATT DET HAN SPOLAR NER HAMNAR I VÅRA GARDEROBER I SOVRUMMET!!


Så där, då har vi spytt lite galla idag med. Man måste göra det ibland, man ska inte hålla saker och ting inne. Rätt var det är så sprängs man.
Min blogg är lite som en "Spy-galla-Blogg", man är inte på något sätt tvungen att läsa.
Jag är inte guds bästa barn även fast jag kanske ger sken av det ;) Och ja, jag svär. Jag använder ibland mer svordomar än vad ni visste fanns, men det här är MIN blogg som JAG skriver.
Jag svär och skriver dom istället för dem, ja det är lite som ett laglöst land vad gäller svensk grammatik.
Om ni önskar att jag skulle skriva korrekt svenska, att aldrig börja en mening med Och osv då ska jag bara passa på att citera min älskade farmor; Önska i ena handen och skit i den andra och se vad du får mest av. Kloka ord!


Jag har en bra känsla i kroppen, det gillas.


Nu ska jag i vanlig ordning tacka för mig, säga god natt och allt sånt där :)
Ha det fint min vän!
 

 


En sten..ETT BERG har lyfts ifrån mina axlar! (:

Neo har haft ont i ett av sina två små öron nu ett tag. Vi har varit till två olika doktorer och dom har sagt näst intill samma sak, att det är nedsatt rörlighet på trumhinnan. Fine, det köper jag men på nätterna får han ju verkligen super ont! Gråter och sparkar i sömnen, vi väcker han och han blir helt hysterisk! Mammahjärtat går liksom i tusen bitar när man är hjälplös. Så där har det varit nu varenda natt sedan första läkarbesöket. I och med att jag är hypokondriker ut i fingerspetsarna så har jag inte nöjt mig med att örat är det enda felet. Förän idag, nu ikväll då jag surfade runt, DÄR ja!! Va fan, snacka om att slå huvudet på spiken. NATTSKRÄCK! Varenda mening, varenda litet ord stämmer in på hur dessa nätter har varit. Det är inte roligt, men jag jublade, nästan då jag slog en frivolt för jag blev så glad, så lättad. Nu vet jag till 110% att han inte har någon allvarlig sjukdom som jag självklart trott tidigare.
– Nattskräck är en företeelse som inträffar hos barn mellan 3-6 år och drabbar ungefär 5 % av barn. Det kan tolkas som mardrömmar av föräldrar men är annorlunda. Det inträffar oftast i början av natten och barnet blir aldrig klarvaket. Nattskräck är ofta förknippat med stor stress och skräck hos barnet. Till skillnad från mardrömmar bör man inte försöka trösta barnet, eller väcka det, då attacken kan bli värre. Det är istället bättre att vänta ut nattskräcken och se om barnet vaknar helt eller somnar om. Till skillnad från mardrömmar brukar barn inte heller minnas nattskräck.


En sten.. ETT BERG! har precis lyfts ifrån mina axlar!


Moder Jord (:

Man kan inte vara på topp årets alla dagar. Så därför förstår ni hade jag en riktigt dålig dag idag, kanske blir det år 2012´s sämsta. Tack och lov för telefoner, för ca 55 mil norrut fanns min räddning, finns alltid min räddning, Mamma!
Min mamma är bäst. Hon är så snäll så det gör ont, men hon förstår hur min hjärna fungerar. Jag har en tendens att vrida på saker och ting så de blir snäppet värre än det är, men hon får liksom stopp på det. Min mamma är på riktigt, hon är sig själv, inge krångel och inget tillgjort. Hon är en sån som svarar på sina egna frågor, hon är sån bara. Klok kanske man kan kalla det. Rätt så komiskt.
 
Hon tycker även bra om alla, varenda jävla kotte som vandrar på denna gjord är i hennes ögon en bra människa. Ser hon 10 meter efter det att hon mött en bil, att hon kände personen som körde skulle hon lätt kunna dunka huvudet i ratten bara för att hon missade att hejja, eller så hejjar hon 10 meter efter bara för att ha det gjort. Hon är i mina ögon en av världens finaste människor! <3
Efter vårat samtal var alla problem som bortblåst (:


När Neo slutade dagis så drog vi till Kumla och handlade mat. Neo som skulle kunna leva på pannkaka fick bestämma middagsmat. Första förslaget var givetvis pannkaka men trolleri trollera han ändrade sig och det blev hemmagjord pizza.

Efter jag tryckt i mig en allt för stor bit pizza skulle jag ge mig ut på en joggingrunda, det gick så jäkla bra igår så jag var riktigt taggad idag. Men..MEN! Då jag kom ut märker jag att det är blankjävlais överallt, så fruktansvärt irriterande! Brööööööööööööl....Nåja, nya tag imorgon!

Med det, compadres, tackar jag för mig (:

 




 


Blast from the past

Gamla bilder är kanske det bästa som finns.



Neo och Cross. Hon är en saknad "liten" tös <3



Lillsnorko.


Snömonster!



Neo övningskör med morfar. Det ska börjas i tid (:



Mikaela Neo och Viktor.



<3 Systeryster



Älin och jag. Orättvis bild enligt hon men she´s my Bulle.



Lilleskutt! (:



Fining <3



Någon gång, någonstans, året var iaf 2006 (:








Hjärnspöken hej!

Hej, Anna-Karin heter jag, jag är hypokondriker. Dagens sjukdom är hudcancer, det är väl den som är mest återkommande i mitt fall. Det var n ikväll när jag stod i duschen som jag såg ett fördelsemärke som jag inte kan komma ihåg varit där förut.

Nu när det gått ca 25 minuter och jag har fått lite distans till det hela så kan jag faktist komma ihåg att det blev samma procedur i min hjärna sist jag la märke till mitt "nya" födelsemärke.

Så här ligger det till, jag har haft alla sjukdomar du kan hitta i FASS, minst 1 gång ska ni veta. Ju mer jag googlar dem, dessto mer stämmer dem in på mina symtom. Jag har nog haft upp emot 7-8 styckna hjärtumörer, alla sorters hudcancer, oftast malignt melanom bara för att det är den farligaste. För att intetala om sars, sars hade jag när det var som mest i ropet, svin- och fågelinfluensan har varit här och hälsat på några gånger med. Listan kan göras lång och det komiska med det hela är att jag tror att min storasyster är likadan nog för att hon hade malignt mellan tån istället för malignt mellanom.

Mamma och pappa kan inte haft det lätt under vår uppväxt för jag vet att jag varit sån sedan jag fick min första förkylning :)

Med alla mina sjukdomar tackar jag som vanligt för mig.
Puss och Kram




1982 års upplaga av FASS                                         



1986 års upplaga av FASS

Det blir deppigt, men så blir det ibland.

Som ett yrväder från norrlands skogar hoppar jag in i bloggvärlden, hej hopp! Men det är faktist inte så roligt idag, inte alls faktist. Rättare sagt så är det så tragiskt att mina ord kan i somligas öron låter ynka i gämförelse med va de känner. Världens bästa körledare har gått ur tiden, Hartvig Gjesdahl har vandrat vidare och lämnat hela körsverige med ett stort tomt hål. Vila i frid kära du.

Jag blir så illa berörd varje gång något händer som har med döden att göra. Så fruktansvärt. Det får mig, för det första, att tänka på mormor <3 då hon vandrade vidare för inte alls så länge sedan.
Givetvis tänker jag på alla mina nära och kära som finns på andra sidan men den som jag tänker på, som känns mest overklig är Emma. Min fina Emma <3



Blev lite extrajobb idag vilket jag inte alls hade något emot. Nä inte ett jävla dugg faktist.
Jag älskar detta jobb, kollegorna och hela varuhuset för den delen, det är väl så det ska vara? Jag menar, inte fan ska man gå runt och jobba med något man inte tycker är kul? Vad är det för mening? I de flesta fall spenderar man ju minst lika mycket tid på jobbet som man gör hemma. Är det då värt att ha ett jobb man inte trivs på då?

Nu kära vänner har jag använt mer svordomar i detta inlägg än vad min son någonsin ska behöva höra och med det tackar jag för mig!




7e plats, vad är det då man bytt ner sig till en trea, öster OM öster (;

Den här vintern ser ut att blåsa bort totalt, seriöst. Jag har aldrig varit med om en vinter då det mestadels är plusgrader, regnar mer än det snöar och blåser konstant. Hela alamackans namn har blåst förbi här bara under december månad, det är väl jävligt onödigt!

Titta vad jag fick syn på idag. Saknar vårat älskade hus men ångrar inte en sekund att vi flyttade ner hit.



Man ska nog vidga sina vyer både en och två gånger innan man slår sig till ro helt och hållet, men alla är vi olika, tack och lov för det! Hur fan skulle världens se ut annars? (:
Det skulle nog bli någon slags highchaparall-värld där ena dagen var den andra lik, nej nej nej! Vi gillar olika, på alla sätt och vis.

Har ni märkt att jag spårar ur lite då och då? Kommer ifrån ämnet lite? Jag gör det men inte förän jag läser inläggen efter dem har blivit publicerade. Jag är nog lite sån som person, hoppig, hoppar från den ena till de andra. Det har funkat i 25...SNART 26 år.

Det för mig, hipp som happ in på att jag senast igår skrev att jag var 26 år ? Whats up with that?! Inte konstigt att jag får åldersnoja när jag i själva verket är yngre än vad jag själv tror. Med de kära vänner säger jag god natt och hoppas på en bra arbetsdag imorn (:



Min far i tights?..

Jag och Neo hade en superskön dag tillsammans med våra vänner Ann-Sofie, Charlie och Liam igår. Vi for på skojlandet,
vilket är en mindre version av Lek och Buslandet, lite mer familjär känsla, mer hemtrevligt liksom.
I och med att det är lite mindre så kan man slå sig ner i en av de sköna soffor som finns utställda här och var och dricka en kopp
kaffe i lugn och ro utan att behöva oroa sig för att något ska hände de små, man ser dem ju hela tiden. Suverän kombo (;
Det är alltid lika trevligt när vi träffas, har alltid mycket att prata om. Men det blir väl så då vi sällan jobbar samtidigt längre, vilket är riktigt tråkigt!

Jag har en son, han fyller 4 år i år. Förstår ni att jag, vid 26 års ålder börjar få åldersnoja? Fyfan säger jag bara vad är det tok?
Man ska nog inte fundera så mycket utan bara köra, köra så det ryker och aldrig titta bakåt, skitsamma om det smäller. kör bara kör!




Jag har även en syster and SHE´S GETTING MARRIED!! Jävlaranamma hon ska gifta sig. Fick inbjudan med posten idag och jag blev alldeles varm i kroppen. Nästan att jag ville gråta mig en lite skvätt, glädjetårar eller såna där tårar man gråter då man blir rörd, fint så himla fint! Jag får äran att vara tärna, halleluja.

Sen svepte det över mig som en jättevåg av skräckblandad förtjusning. Vafan gör man då man är tärna egentligen?!! Oh my godness, låt mig bli en bra tärna för guds skull. Mycket gud och amen och allt nu, men det här är stort och det måste bli bra.

Klänning, jag måste köpa klänning, den ska vara en speciell färg, kan  bli svårt men jag måste ju bara hitta en! Senast jag hade klänning, om man räknar bort sommaren 2010 då min svärmor gifte sig så var det nog då jag var omkring 7-8 år.. Det skär sig liksom.
Ungefär som om man skulle dra på min far ett par tights, även om man matchar med en snygg tröja upptill.. det skär sig liktförbannat.

Men jag gör allt för min syster, jag lovar! Jag kan ha på mig tusentals klänningar för hennes skull, bara jag vet att jag får ta av dem sen.  Hon är ju ändå den som känner mig bäst och den som alltid ställer upp <3

 


Årets första dag.

Då var snart årets första dag till ända. Att sammanfatta dagen är betydligt enklare än att sammanfatta det gånga året, milt sagt. Det hände så mycket 2011 så jag måste fundilera lite men dagen kan jag sammanfatta som så; förmiddagen spenderades i pulkabacken. Ja ni förstår att när vi vaknade imorse så flög det snöflingor likt tumvantar i luften. Hej hopp, på med kläderna och fram med snofräsern. Eftermiddagen spenderades på Gustavsvik. Så skönt att bada men jag är inte lika överförtjust att springa runt i bikini, men vad gör man inte för sina två badpojkar ((;

Igårkväll hade vi en helskön slapparkväll med god mat, glass, one piece, bus och mys, precis som det ska va´(: Neo har en "pangare" som skjuter iväg pilar med sugproppar på, fruktansvärt populärt att skjuta mamma i baken med och igår gick den varm, har inte kikat efter men jag tvivlar inte på att det finns ett och annat blåmärke där bak (;

Bra start på ett grymt bra år.
Puss och Hej


Klart man ska ha goggles i pulkabacken!



Godismys i soffan samt lite nyårsakrobatik


RSS 2.0