Association i högsta grad.

I dag har vi en pysdag, jag och lilla herr Rahmqvist. Trodde det skulle bli badväder men ack vad vi bedrog oss. Den klarblå himmlen förvandlades rätt fort till en vit vägg av moln och vi beslöt oss för att stanna hemma.

Vi har nyss kommit hem från affären, jag köpte ett aftonblad, vilket jag aldrig brukar göra. Jag kan nog räkna på en hand hur många gånger jag köpt en kvällstidning i mitt vuxna (!) liv :)
Skitsamma, det jag skulle komma till var att jag började tänka på min käre far då jag tog upp tidningen och började läsa. Han läser alltid Aftonbladet, ända sedan jag var liten har han läst Aftonbladet. Fast grejen är den att han alltid läser det baklänges. Varje gång jag ser ett aftonblad tänker jag på min pappa som läser det baklänges. ja..

Tänk va, huvudet måste vara fullproppat av alla associationer mellan saker, händelser, musik och människor.
När jag känner lukten av grönsåpa eller kardemumma, då tänker jag på farmor, min älskade lilla farmor.
Eller då jag kommer in i ett garage och känner lukten av bensin och andra kemikalier, då tänker jag på min farfars pedantskötta volvo och hans sätt att snurra på handen till en dragspelvisa.

Rätt facinerande hur det fungerar det där, att man enbart genom att känna en lukt kan ta fram ett kärt gammalt minne, så där på studs.
Jag älskar mina minnen och hoppas för allt i världen att Neo kommer ett lika fullproppat huvud av kära minnen som jag, då han blir stor.


Oslo, Stockholm el Göteborg.

Jag har mycket att vara glad för, det är underbart att bryta sig lös från Ånge kommun på fler än ett sätt, MEN jag saknar norrland så in i helvete! Nog för att vi inte bott här nere någon längre tid, men jag passar liksom inte in, än!
Förhoppningsvis blir det skillnad nu när jag börjar jobba. Träffar nya människor och visa vem jag är. Dom gånger vi har umgåtts med folk nu så känner jag bara att jag är tyst, jag stänger av som en mussla och håller på mig hellre i bakgrunden. Sån är INTE jag i vanliga fall.

Gick superbra att lämna smurfen på dagis idag, och en sån grej gör hela min dag. Vi har haft våra duster den senaste tiden, men det kan väl inte bli annat då han är i en väldigt trottsig period och jag håller på att sluta snusa, blir liksom som två trottsiga barn under ett och samma tak :)

Det gäller att man väljer sina krig, såna Neo kan utvecklas av, inte små saker, som att han vill äta med händerna eller liknande. Såna gånger är det bara lönlöst att sätta emot. För det första får han ju i sig maten, för det andra så kommer han inte vilja äta med händerna när han blir större. Det är väl lite så man måste tänka tror jag. Då är jag hellre benhård på läggdax, han behöver sova sina timmar för att inte vara tröttmössa dagen där på, så där kan jag kriga som värsta Xena. Huvudsaken är att vi inte bråkar till sömns, det har jag inte hjärta till, utan att vi läser en bok och somnar som vänner.

En annan sak, den 31/7 åker jag till Norge en vecka på Kick Off med nya jobbet. Veckan efter det åker jag till antingen Stockholm eller Göteborg och jobbar två veckor, på samma företag som ska öppna här i Örebro. Det blir liksom en kick start som heter duga. Det enda jag gruvar mig för är ju att vara ifrån mina två kärlekar, hur fan gör man en sån sak utan att bryta ihop. Jag har inte sovit utan Neo på mm öööhmn jag vet inte hur länge.. Jeflaranacka!!

Nej, nu får jag ta och runda av.

Vinön tur och retur.

Jag kan nu stolt säga att jag inte tagit en snus på ett helt dygn. Hejja Mig, men jävlar vad kämpigt.
Tidigare idag innan vi skulle åka ut till Vinön drog jag en snabbcheckning av min handväska, bara för att liksom. ad ligger där om inte en snusdosa med 3 snusar i. Det här måste man ju kunna jämföra med att ställa tre stycken öl framför en alkis och bara "aj aj aj, bara kolla!" Aa ni fattar..

Jag kunde inte förmå mig själv att slänga bort snusdosan, utan nu ligger den på byrån i hallen och stirrar på mig varje gång jag går förbi. Klarar jag av att sluta snusa med tre snusar stirrande på mig, redo att snusas upp då klara jag fan allt.

Vinön var trevligt, vi tog bilfärjan över och väl där plockade vi jordgubbar och drack kaffe, hann även med en svängom i lekparken, dock för att vi missade första färjan tillbaka till fastlandet och fick vänta en halvtimme till på nästa.

Mamma och pappa har varit här också. Dom kom i onsdags och for hem i igår, söndag. Riktigt riktigt trevligt, saknar att bo nära. Vi var bla in till stan och kollade på slottet och Open art. Hann med Vingåker, inte bara en utan två gånger :)

Slottet


Objekt från Open art :) Stenskott?


Neo jagar änder, kanske hur kul som helst när man är 3 :)


Jordgubbsplockning på Vinön, Leopold Neo och Casper.


RSS 2.0